top of page

Börja planera bröllop!
Att planera ett bröllop kan vara överväldigande, men med rätt strategi kan det också vara en fantastisk upplevelse. Här är några tips för att hjälpa dig att komma igång:


 1. Bestäm er budget: Det första steget är att sätta en budget. Diskutera hur mycket ni är villiga att spendera och fördela pengarna på olika områden som plats, mat, underhållning, etc.

 2. Välj ett datum och plats: Bestäm när ni vill ha ert bröllop och välj sedan en lämplig plats. Tänk på faktorer som årstid, väder, och antal gäster när ni väljer plats.

 3. Boka viktiga leverantörer: Boka leverantörer i förväg, såsom ceremoniplats, mottagningplats, fotograf, caterer, och underhållning. Populära leverantörer kan bokas upp långt i förväg, så det är bra att vara ute i god tid.

 4. Skapa en gästlista: Bestäm vem ni vill bjuda in och skapa en gästlista. Detta kommer att hjälpa er att planera för plats och mat.

 5. Designa och skicka ut inbjudningar: Skapa inbjudningar som speglar er personlighet och skicka dem i god tid, gärna några månader innan bröllopet.

 6. Planera ceremonin: Bestäm detaljer för ceremonin såsom vilka som ska hålla tal, musikval och andra ceremoniella element.

 7. Planera mottagningen: Ordna mat, dryck, underhållning och dekor för mottagningen. Se till att det finns tillräckligt med sittplatser och att planera för eventuella specialbehov hos gästerna.

 8. Klädsel och utrustning: Välj klädsel för brudparet och brudgummens klädsel samt för brudtärnor och marskalkar. Glöm inte att hyra eller köpa eventuell utrustning som krävs, som t.ex. bord, stolar, tält etc.

 9. Gör en tidslinje: Skapa en detaljerad tidslinje för själva bröllopsdagen inklusive tidpunkter för ceremoni, mottagning och andra aktiviteter. Dela den här tidslinjen med alla inblandade leverantörer och familjemedlemmar så att alla är på samma sida.

 10. Håll kontakten: Kommunicera regelbundet med dina leverantörer för att säkerställa att allt går enligt planen och hantera eventuella ändringar eller bekymmer i förväg.

 11. Var flexibel: Det är viktigt att vara flexibel eftersom saker och ting kan gå fel eller ändras. Ha en backup-plan för dåligt väder eller andra oförutsedda händelser.

 12. Kom ihåg att njuta av processen: Trots stress och bekymmer är det viktigt att komma ihåg att detta är en speciell tid i era liv. Försök att slappna av och njut av planeringsprocessen och den speciella dagen när den väl kommer.

Genom att följa dessa tips och vara organiserad kan du minska stressen och maximera glädjen av att planera ditt bröllop. Lycka till!

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page